Palmkoolgaten - heidevlinder

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Culinaire groente
Beste Palmkooolliefhebber,

Wij kweken jaren,  met genoegen, palmkool . Echter dit jaar hebben we enorm veel pech gehad in onze palmkool teelt. Tijdens de plantmaand van de palmkool, juni,  viel er aanhoudend zo ontzettend veel regen. Dat de jonge plantjes zwaar op hun kop hebben gekregen en zeker de bodem waarin ze stonden. De bodem was totaal verdicht door de regen , er kwam geen zuurstof meer bij de wortels.  en dan begint de ellende: Alle ziekten en plagen die een palmkool kan krijgen die kwamen langs, Luis, duiven, rupsen en als ergste Knolvoet.
2 maal hebben we de palmkool opnieuw gepland, tevergeefs , de bodem bleef verziekt.Die planten werden ook ziek of zwak. Als er éénmaal knolvoet in de palmkool zit, dan zal de groei het verdere seizoen moeizaam verlopen. Verloopt de groei moeizaam , dan kan je rekenen op vele plagen. Waaronder dus ook de rupsen. Deze beestjes zijn dan ook verantwoordelijk voor de gaten iin de balderen van de kool.
Tegelijk is er dit jaar een biologisch rupsenbestrijdingsmiddel uit de markt gehaald, Spruzit genaamd. Dat konden wij af en toe inzetten op planten met veel rupsen. Helaas is er tot nu toe geen enkel goed biologisch alternatief dat fatsoenlijk werkt.
Ondanks alle gaten in de palmkool is de smaak en structuur nog steeds voortreffelijk en hopen wij dat u er nog steeds van kan genieten.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu